25 piek

met 25 euro staat Parijs op kop, in het peloton zitten 14. Brasilia 13,50; 15. New York 13,16; en Amsterdam met 12,80 euri. het gaat hierbij om een broodje, nou ja om een speciaal broodje: de club sandwich.
De Club-Sandwich is de overtreffende trap van het bescheiden dubbele sneetje met beleg. Het is een stapeling van drie licht geroosterde witte boterhammen (bij voorkeur van het vierkante 'casino'-formaat). De Sandwich-der-Sandwichen is opgebouwd uit: de onderste beboterde geroosterde boterham, belegd een blaadje sla, met daarop wat licht gerookte kipfilet met wat mayonaise, daarop de 2e beboterde boterham met knapperig gebakken bacon-slierten in een julienne van kropsla en tomaat, dan de 3e beboterde boterham met daarop een in twee helften gesneden hardgekookt ei op een julienne van kropsla, tomaat en komkommer, rijkelijk overgoten met mayonaise, met eventueel nog een plakje ham daaroverheen en daarop de laatste boterham. Daarna wordt de sandwich diagonaal verticaal doorgesneden. Vaak eenmaal, maar vanwege de hapbaarheid ook wel tweemaal; zodat er vier boterham-parten op het bord liggen. De boterham-parten worden meestal doorstoken met prikkers, om het geheel bij het serveren niet te laten omvallen
bron: wikipedia. Blijft veel geld voor een dubbele boterham van brood, vaak schuin doorgesneden, met verschillende soorten beleg. Of het nou 25 euro of 25 gulden is.
extra: http://whatscookingamerica.net/History/Sandwiches/ClubSandwich.htm

Comments

Popular Posts