nep

Jarno de Groot is een atleet. Hij liep op het NK de finale 400 meter horden bij de onder 20 categorie.
In juni, op de nieuwe baan bij PH Vught, eindigde de atleet uit Dronten op de tweede plaats. Maar de race werd na afloop door de jury ongeldig verklaard vanwege zware regenval. Favorieten voor een podiumplek kwamen daardoor ten val. De Groot ging beter om met de weersomstandigheden. Hij kwam met een persoonlijk record als tweede over de finish achter de snelle Jurgen van der Zwet (De Spartaan).

Omdat de wedstrijd door de jury ongeldig werd verklaard tekenden de nummers één, twee en drie protest aan bij de Atletiekunie. Ze vonden in eerste instantie geen gehoor en op zaterdag werd de finale nog een keer gelopen, maar nu zonder de medialle winnaars. Zij gingen in ‘hoger beroep’ binnen de Unie en klopten bij het bestuur aan.
Er worden nu duplicaatmedailles gemaakt en de Drontenaar krijgt eerherstel. „Dit betekent dat we die medailles gaan bestellen en op een passend moment gaan uitreiken”, schrijft algemeen directeur Joëlle Staps van de Atletiekunie in een e-mail aan de betrokkenen.

"Het gaat dus om duplicaat medailles", vertelt John van der Zwet, vader van Jurgen en trainer in Lisse. “Er verandert niks en de jongens worden blij gemaakt met een dood vogeltje: een nep medaille. Jurgen vindt het helemaal niks.”.

Het heeft er alle schijn van dat niemand de fout van de jury d’appel wil herstellen. De wijze heren zelf houden de kaken stijf op elkaar en blijven zitten op het nep-pluche van de Unie.

Comments

Popular Posts