fenno

Op de mavo was er tussen de middag muziek. op de oude bandrecorder die normaal door Haantje in gebruik was voor de lessen Duits en Engels. Maar in de lunchpauze klonk deep purple- jimmy hendrikxc en pink floyd.

Een aantal jongens speelden later in Barn. Een popgroepje van de MAVO goed beschouwd.

Hardrock band Barn ontstaat in 1974 in Siddeburen. Omdat de groep in een boerenschuur oefent wordt de naam Barn. Van 1974 tot 1978 is de band redelijk stabiel en treedt af en toe op in de regio. In 1976 breekt een rustige periode aan die er in 1978 toe leidt dat er ingrijpend in de band wordt gewijzigd. Een vast trio treedt dan op met wisselende gitaristen. Hans van Lier is een van hen.

Bezetting van 1974-1978:
Harrie Haze - drums en achtergrond zang
Klaas Wolf - sologitaar (naar Propagation)
Frits Wolf - zang en slaggitaar
Fenno de Boer - basgitaar (naar Propagation, later naar Plat)

Sidekicks eerst als band van hans van lier nu als zelfstandige act.
Met nu nog steeds op bas: Fenno

Fenno die alleen herinnerde als een verlegen jongen met een groot bos zwart haar en klein mondje met een glimmende onderlip. Op de klassenfoto ontbreekt hij om duistere redenen. Nu is hij op de achtergrond als backing van de gitaristen en de zanger. Ze spelen stukken van Texas of the North hun nieuwe CD.
blues magazine schreef:
Texas Of The North’ is een zeer gevarieerde cd geworden, die door allerlei omstandigheden even wat langer op zich heeft laten wachten. Ondertussen moesten we het doen met de single Not An Angel, die terecht de nodige airplay mocht beleven. Live zullen de nummers door de eigen invulling van de gitaarpartijen door Peter Hummel uiteraard anders gaan klinken, maar met een geroutineerde band als de Sidekicks achter zich zal dat die uitdaging aanmerkelijk makkelijker maken. Om hem niet te kort te doen vermeld ik nog even de zesde Sidekick, geluidsman en techneut Klaas Wolf, die van meet af aan altijd verantwoordelijk is voor uitstekende “Sidekicksound”.

Comments

Popular Posts