mobiel

Vanochtend hoorde ik op de radio, ja ik luister nog radio, dat een mevrouw vertelde wat haar meest gênante ervaring was bij een eerste date.
Ik moest even terug in de tijd toen er nog geen mobiele telefoon was en je een onbekende vrouw alleen via een contactadvertentie per post kon bereiken. Dat hakte er in. Zeker toen ik hoorde dat ze afknapte dat bij de eerste kennismaking per app de onbekende man haar een foto van zijn geslachtsdeel stuurde.
Vanmiddag las ik in de krant, ja ik lees nog kranten in papier vorm, dat een feest in TivoliVredenburg onder vuur ligt.Het themafeest over het Wilde Westen zou racistisch zijn.
Ik moest direct aan mijn moeder denken die verbood dat wij met wapens speelden. Voor ons geen klapperpistool, pijl en boog of iets wat er op leek (een katapult kon nog net volgens mij). Onbegrijpelijk dat er nog steeds zoveel wapentuig uit Nederland komt.
In het verlengde las ik ook nog over de zoveelste schietpartij op een Amerikaanse school. De macht van de wapenlobby is sterker dan de publieke opinie tot nu toe.
Het overspannen publieke debat is enorm gebaat bij een beetje humor zei Ilse Waaringa (beter bekend als Juf Ank uit de Luizenmoeder).

Waren er maar meer moeders zoals de mijne was, in een tijd van twee nederlandse zenders en een telefoon op het postkantoor.



Comments

Popular Posts