Fransiscus

Paus Franciscus is in Rio de Janeiro.
Het is de eerste reis van de Argentijnse paus buiten Italië, sinds hij in maart als hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen.
De kerkvorst werd persoonlijk onthaald door presidente Dilma. De paus, die zich nadrukkelijk inzet voor de armen, reed op weg naar het centrum ook door de sloppenwijk Nova Holanda.
Op weg naar de Dom van Rio in het centrum van Rio, kwam het konvooi van de paus erhaaldelijk tot stilstand omdat veel belangstellenden de auto insloten en de veiligheidsmensen er niet in slaagden de mensen op een afstand te houden. De paus hield de hele tijd het raampje van de auto open.

Paus Franciscus woont een deel van de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro bij, waaraan honderdduizenden rooms-katholieke jongeren uit het hele land en uit het buitenland deelnemen. Ook bezoekt hij een krottenwijk en het Mariabedevaartsoord Aparecida en heeft hij een ontmoeting met jonge gedetineerden.
Er zijn missen gepland in Santa Cruz, in het centrum van Rio en op de Copacabana.

De Paus is een Argentijn maar God is een Braziliaan is het gezegde hier,  dus het moet goed komen maar op de eerste dag ging er heel veel fout.....................

Comments

Popular Posts