foeballuh bevobult

Bij de bouw van een voetbalstadion in São Paulo (Brazilie), waar volgend jaar juni de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld, zijn twee mensen omgekomen, terwijl een derde zwaargewond raakte. Braziliaanse media meldden dat de bouwvakkers om het leven kwamen doordat een kraan instortte. De FIFA-deadline van de oplevering, voorzien voor eind december, komt nu in het gedrang.

De betrokken voetbalclub Corinthians liet weten 'diep bedroefd te zijn' door de ramp. FIFA-voorzitter Sepp Blatter condoleerde via Twitter de nabestaanden.
'Wij weten dat de veiligheid van de arbeiders voor alle bouwfirma's van het grootste belang is bij de constructie van de 12 WK-stadions', luidt het in een officieel persbericht van de FIFA. 'De lokale autoriteiten zullen zorgvuldig onderzoeken wat dit tragisch accident heeft veroorzaakt.'
De verhalen over Qatar zijn nu weer even naar de achtergrond. Maar iedere keer is het verhaal hetzelfde:
FIFA stelt eisen, FIFA wil voor een dubbeltje op de eerste rang, FIFA controleert,constateert en confisceert en daarna.......... weten ze opeens van niks.... en ligt het allemaal aan de lokale autoriteiten, lokale bestuurders en lokale uitvoerders......Schande dat ze gekozen hebben voor het rijtje: brazilie, rusland, qatar.....want ze, de FIFA maffia, zullen nooit toegeven dat er gekozen om/door/voor het geld. Dat daardoor doden vallen, en enorme schulden worden opgebouwd en men blijft zitten met stadion de witte olifant...tsja.
Het is maar een spelletje.

Comments

Popular Posts