breek me de bek niet los.....

Vanochtend al een hele drukte bij het 'Museu de Arte Moderna' en het theater gedeelte van Rio de Janeiro. Ik moet een beetje omlopen. Afwijken van mijn vaste route naar de atletiekbaan. Komend over de Bittencourt passage richting Escola Naval; schuin doorsteken naar de haven van Gloria, tussen het "museo e teatro" door.

Howel het pas zeven uur is en het dus nog vier uur duurt voor het allemaal gaat beginnen. 

Nation wide coverage, international news, Rio in het middelpunt: breaking......

Het is een graadje of drieentwintig en het is bewolkt. Overal mannen in zwarte pakken.

Eerder waren de vaste bezoekers van de vijver al weggestuurd. Er moesten dranghekken geplaatst worden. Rondom de vijver die normaal gesproken in  gebruik is al bad- en wasplaats voor de bewoners van de nabij gelegen parken. De mannen en vrouwen die zich te goed doen aan de inhoud van de vuilnisbakken die rondom de parkeerplaatsen van de luchthaven Santos Dumont staan.  Ze zijn als ik ‘sochtends passeer net bezig met hun ritueel van wassen en kleren boenen. De ibis, de zilverreiger en waterral kijken er niet meer van op.  Maar nu zijn ze  er niet.

Nu staat er een cordon van veiligheidmensen achter de glimmende dranghekken. Maar er is geen gedrang. Er is zelfs niemand buiten de hekken die het hele gebeuren een blik waardig keurdt.  De mannen in de slecht zittende zwarte pakken kijken zelfverzekerd om zich heen en wiebelden als op wachtstaande dienders heen en weer. Afentoe peutert er  iemand aan een oortje. Heel in de verte kraakt een portofoon. 

De zilverreiger pikt een visje op.

De aanwezigen waren verder tv mensen. Hun wagens met grote logo’s en nog grotere schotelantennes stonden aan de kant opgesteld. Ik telde minimaal drie verslaggevers die voor een camera, reflectiescherm of onder lampen hun praatje deden. 

Live vanuit Rio.

Om elf uur zou Felipao zijn selectie bekend maken. De Portugese oefenmeester in Braziliaanse dienst had eerder al zeven uitverkoorenen prijs gegeven. Nu de rest.

Het is wereldnieuws waar ze nog ruim vijf uur op moeten wachten.

Waar de zwervers zich gewassen hebben weet niemand.



update:
http://infograficos.oglobo.globo.com/esportes/convocacao-da-selecao.html



Comments

Popular Posts