professor Lancetta


CBAT:
Comunica-se que assumiu a Presidência da Federação de Atletismo do Estado do Rio de Janeiro - FARJ, o seu Vice-Presidente, José Claudio Bollorini Lopes, em substituição ao presidente que renunciou.
De tweede man schuift door. Dat is gewoon. Maar het is ongewoon als er iemand vervangen wordt die het gezicht van de organisatie gedurende vele jaren was. Professor, leraar dus, Carlos Lancetta. Iemand die door vrijwel iedereen met zijn achternaam wordt aangesproken. Een spin in het atletiekweb van Rio stad en staat. Constant in oppositie tegen de gevestigde orde. Altijd in het geweer tegen regels die sport of atletiek tegenwerken.
Een grote steun gedurende mijn tijd in Brazilië.
Hij had het al meerdere keren aangekondigd maar nu De Spelen achter de rug zijn is de finish bereikt. Niet voor de atletieksport maar wel voor de voortrekker. Er is niemand in heel Rio die meer butsen, builen, schrammen, littekens heeft vanwege allerlei conflicten binnen en met de Federatie voor atletiek in Rio de Janeiro dan Lancetta. Ongelooflijk. Tot het laatst gestreden.
Het is niet gelukt om een openbare atletiekbaan te behouden of opnieuw te openen. Daar ligt hij ook nunog nachten van wakker. Dat er geen carioca een medaille haalde in eigen stad zal een nachtmerrie zijn. Dat zijn laatste projecten die gericht waren op de OS allemaal zijn mislukt, de nekslag.
De volgende keer in Rio ga ik hem opzoeken, zeker weten!
Bedankt Lancetta voor alles wat je in je hele leven voor de atletiek in Rio hebt betekent.
http://flapedia.com.br/Carlos_Alberto_Lancetta

Comments

Popular Posts