meer miljoenen! minister maakt money money



Het Rijk trekt acht miljoen euro extra uit voor het opsporen, trainen en coachen van nieuwe Nederlandse topsporters. Daar ging tot voor kort jaarlijks zo’n 21 miljoen euro naartoe. Minister Schippers (Sport) schroeft dat op naar zo’n 29 miljoen. Ook paralympische talentenprogramma’s worden gespekt. Daar komt een miljoen euro bij.


Er is volgend jaar eveneens meer geld te verdelen onder atleten die de top al hebben bereikt. Er is een miljoen extra voor hun onkostenvergoedingen en meer sporters kunnen in aanmerking komen voor een stipendium, een door het Rijk betaald loon.
Door de fusie tussen de Staatsloterij en de Lotto komt er volgens minister Schippers nog eens 2,5 miljoen euro vrij voor topsport. Zij kondigt aan dat te willen spenderen aan grote sportevenementen. Volgens jaar staat bijvoorbeeld de Europese Kampioenschappen hockey, 3x3 basketbal en vrouwenvoetbal op het programma. In 2018 is in Scheveningen de finish van de Volvo Ocean Race en ook het WK baanwielrennen wordt in ons land gehouden.


In totaal gaat er volgend jaar zo’n 12,5 miljoen euro extra naar topsport, waarvan 2,5 van de loterijen

Comments

Popular Posts