zolder

Oprichters Rene Schoenmakers en Marco Jansen van Catawiki doen een stapje terug. Catawiki is al twee jaar het snelst groeiende bedrijf van Nederland en vorig jaar zelfs van de hele wereld..... (dvhn)
Het blijft een vreemd fenomeen als je bekend met iemand vaak in het nieuws is.
De vriend van mijn vriendin is een goede ondernemer.
Zo luide de introductie. hij is ook stripverzamelaar.
leuk. en zo verliep ons etentje ook.

Hij is oprichter en mede-eigenaar geweest van een aantal succesvolle bedrijven.
Zoals de internetbedrijven The Missing Link Company en Wisdom. 
Schoenmakers heeft zijn aandeel in de bedrijven verkocht

Van het geld dat hij er mee verdiende 
werd het nieuwe project Catawiki gefinancierd.

De start was op een kamertje in een monumentale boerderij op de Drentse heide.
Wij kwamen op de fiets en de twee oprichters van Catawiki.
Proefdraaien zat er net op. 2.000 unieke bezoekers en 50.000 pageviews per dag scoorden ze toen.
Daarna ging het snel


Catawiki is begonnen met een afdeling stripboeken en die afdeling is nog altijd de grootste, met in december 2011 meer dan 285.000 artikelen. In totaal zijn er in december 2011 zeventig rubrieken. In oktober 2009 waren er ruim 500.000 artikelen beschreven in de catalogus. In december 2011 waren dit er al ruim 1,2 miljoen en dit groeide door naar meer dan 2,5 miljoen in september 2014. Het bedrijf groeide in 2014 van 3 miljoen naar 8 miljoen unieke bezoekers per maand.In 2014 werden wekelijks 15.000 voorwerpen geveild, tegenover 7000 per week in 2013.
Accel Partners, een van de eerste grote investeerders in Facebook, stak in september 2014 tien miljoen euro in Catawiki. Met die investering was Catawiki in staat haar activiteiten in Europaverder uit te breiden. Met het geld werd het online marketingteam uitgebreid, terwijl ook het aantal specialistische veilingcategorieën werd vergroot. Per 23 juni 2015 waren er 170 werknemers in dienst en waren er zestig vacatures.
In juli 2015 werd een bedrag van 75 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital had daarin de leiding. Er kwam ook geld binnen van eerdere investeerders Project A Ventures, Accel Partners en van de NOM, een investerings- en ontwikkelingsmaatschappij uit Noord-Nederland. Enkele oud-managers van het Nederlandse hotelboekingsbedrijf Booking.com legden ook geld in, net als de Nederlandse ondernemer Willem Sijthoff. (wiki)

,, Het oprichten en uitbouwen van Catawiki was een geweldige ervaring,” zegt Schoenmakers. ,,We leggen onze dagelijkse rol neer op een moment dat we als bedrijf internationaal echt zijn doorgebroken. De omzet komt nog maar voor een klein deel uit Nederland.’’
Geweldig om dit zo te volgen.
Wat een entrepreneur.

Ik had geen zolderkamer troost ik me zelf.


Comments

Popular Posts