ISU CoE

Voor CFSA
in opdracht
van de ISU
als CoE
een serie video's


De China Figure Skating Association vroeg mij als coach voor (re)conditioning bij het Center of Excellence in Beijing of ik voor de training serie: Keep Training van de Internationale Schaats Unie een video training wilde verzorgen. Geen zoom training want die is niet open in China. Maar een opgenomen video. Dat wilde ik wel. Want het geeft richting aan de dagindeling tijdens de Covid19 pandemie.
Er zijn nu drie afleveringen geweest en in totaal zijn er meer dan 15000 views op geweest.
Het had wel wat meer voeten in de aarde dan gedacht. Zo hadden we even de upload en download snelheid vergeten..... dus ook met de WE-transfer was het versturen een crime via het Mwiek netwerk of onze eigen hotspot.
Ook de door mij gekozen opzet koste extra tijd. Eerst bij de opnames van de verschillende variaties per oefening en daarna de circuits per moeilijkheidsgraad. Daarna het verzamelen, selecteren en plakken van de fragmenten.
Dus in totaal een maar  een uur video kostte ons wel een hele dag: opnames en edit plus versturen.
Daar achter zat dan nog het maken van het programma zelf.  Het uitzoeken, selecteren, ordenen en beschrijven. Want een storyboard alleen was niet genoeg.
Ook de circuitjes moesten met tekst en uitleg gemaakt worden. Het totaal was met een begeleidende tekst voor een mogelijke coach cursus al met al een week werk.
Wel voldaan gevoel en ook goede reacties en feed-back van diverse kanten.

Comments

Popular Posts