3 x met gepaste trots.

De deelname aan de Spelen van roeiers uit het district Noord team doen me goed. Eerst maakte Ymkje de stap naar de Bosbaan en later ook Melvin. Beide roeien straks namens Nederland in Tokio. Ik blijf ze op afstand volgen.

De deelname van meerkampers op de Spelen heeft altijd mijn aandacht. Met speciale aandacht ga ik Edemar volgen. Hij is als coach voor de derde keer aanwezig op de Spelen. Als voormalig tienkamper (WJK SEOUL) had ik hem wel gezien maar ik leerde hem kennen als  coach toen ik nationaal coach was in Brazilië. Samenwerken en kennis delen maar ook samen coachen zoals in 2016. Nu staat hij met Felipe, die ik voor het eerst zag op een training vlak voor de WJK in 2012, in Sao Paulo. Na de nodige omzwervingen en tegenslag nu op de Spelen. Ik blijf ze volgen op afstand.



Deze meiden volg ik ook op afstand: afgelopen weekend vierde op WK voor junioren.

Jolien (links op de foto) had ik in een speciaal traject voor beach volley na een reeks blessures. Nu gaat ze naar Italie om professioneel te spelen als passer /loper op het hoogste niveau.

Kim (rechts op de foto) zat in de talentrainingen waar ik fysieke trainingen voor verzorgde. Daarnaast een aantal intensieve gesprekken oever haar sportieve toekomst. Nu bij Apollo 8 als spelverdeelster op eredivisie niveau.

Malou (midden op de foto) via haar kreeg ik contact met beide speelsters. Via haar lukte het me om delen van het programma te implementeren. Met haar keek ik mee naar volleyballers die bij MCZ werden behandeld. Als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut keek ze anders naar bewegen en samen bekeken hoe we kansen zagen tot verbetering. Ze gaat nu lesgeven op de Hanze. 

Ik blijf ook dit trio volgen met gepaste trots maar wel op afstand.

  

Comments

Popular Posts