Uitje

De TeamNL judoka's zijn vandaag op de vijfde plek geëindigd bij de World Combat Games. In de partij om het brons bleek Japan uiteindelijk te sterk.
In de kwartfinale namen ze het op tegen Oezbekistan. Victor verloor helaas de eerste partij op straffen, maar Margit won daarna. Ook Axel en Carmen verloren hun partijen en dat bracht de stand op 1-3. Jules Blom moest zijn partij winnen om Nederland weer terug in de race te brengen. Na een waza-ari tegen, vroeg in de partij, scoorde Blom ook een waza-ari. Een minuut later scoorde zijn Oezbeekse tegenstander alleen zijn tweede punt. Hierdoor werd Nederland naar de herkansing verwezen.
In de strijd om het brons troffen ze Japan, de mondiale nummer 1 op de ranglijst. Het team heeft alles gegeven, maar na vier partijen viel de beslissing. Japan was te sterk en ging er vandoor met het brons na een 0-4 overwinning.

Het team, bestaande uit zes judoka's, begon de dag tegen Zuid-Korea. Shannon van de Meeberg bracht de score op 1-0, maar Victor van Gerven kreeg later een ippon tegen. Hiermee stonden beide landen weer gelijk, maar dat veranderde al snel. Margit de Voogd, Axel Heeren en Carmen Dijkstra wisten alle drie achter elkaar te winnen en sleepten daarmee de overwinning binnen (4-1).

In deze herkansing stond een sterke tegenstander te wachten: Frankrijk. Het draaide uit op een zeer spannende strijd. De eerste partij was voor Nederland (ippon door Margit), maar Frankrijk won de tweede wedstrijd. Carmen en Jules wisten beiden met twee waza-ari's te winnen. Met een score van 1-3 betrad Shannon de mat, maar ze verloor. Hiermee stond de tussenstand op 2-3 en was de laatste partij, ook direct de beslissende partij. Als Nederland zou winnen, zouden we doorgaan naar de partij om het brons, maar als Frankrijk wist te winnen zou er nog 1 partij worden gespeeld. Zo ver kwam het niet, want Victor scoorde na twee minuten een ippon.(bron judo bond)