kleding

coachg: las het volgende
"Nike snapt niets van woede Hugo Borst
Nike, de ontwerper van de nieuwe shirts van het Nederlands elftal, is verbaasd over de woede van Hugo Borst. Hij beticht het sportmerk ervan zijn ontwerpideeën voor de nieuwe shirts te hebben gestolen.
De shirts worden vanmiddag gepresenteerd en hebben een sterk retro-karakter. Het uitshirt is gebaseerd op het eerste tenue van het Nederlands elftal in 1905 (wit met een rood-wit-blauwe diagonale baan) en het thuisshirt op het tenue dat in 1959 gedragen werd".


Hugo is die meestal onverzorgde uitziende side-kick bij voetbalgebabbel. Hij schrijft ook stukjes in het AD. Meestal over voetbal. In de achterliggende periode maakte hij zich een aantal keren druk over de lelijke outdit van ons Nederlands elftal. Terecht, want onze nationale trots zag er niet uit. Maar was dat al niet langer het geval? Ook in het verleden waren er foei lelijke shirts/broeken/sokken/trainingspakken. Verkeerd gesneden, raar materiaal, kleuren(combinaties) en diverse producenten.
Nu wil hij geld zien van de snelle swoosh voor zijn idee om retro te gaan!
Beste Hugo, mode herhaalt zich en mooie ontwerpen en ideeen komen steeds in andere gedaanten terug. Ook in de sport. Kijk eens naar alle schoenenmerken en hun retro-lijn terug tot de jaren zestig. Ik steun je idee en hoop dat je je geld krijgt zodat je uit je borstzak snel een rondje pils kan geven. Daarom doe ik nu de atletiek een idee aan de hand: terug naar de adidasshirts uit eind jaren zeventig met de trainingspakken van Nationale Nederlanden inclusief de grote emblemen.

PS:
kan een ondergoedfabrikant niet iets doen aan goede sportslips zodat de mannen hun zaakje op de plaats kunnen houden (en de -vrouwelijke-toeschouwers niet het hoofd continu meeschudden van links naar rechts zoals nu nog vaak te zien is bij de sprint). Misschien ook een goed idee om een warme uitvoering te maken zodat bij krimpende temperaturen ook onze schaatsers goed uitgelijnd voor de dag komen.

Comments

Popular Posts