Keukenhof molen


Keukenhof molen
Originally uploaded by gerard sport.
De toeristische sector heeft een top paasweekeinde achter de rug. Ongeveer 900.000 buitenlanders bezochten Nederland, 50.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast gingen circa 400.000 Nederlanders in eigen land op vakantie.

Pasen is traditioneel het begin van het toeristische seizoen.

Buiten- en binnenlandse toeristen wisten de Keukenhof in Lisse het gehele weekeinde goed te vinden. Er kwamen meer bezoekers dan vorig jaar. Naast Nederlanders ging het vooral om Duitsers, Fransen en Aziaten, die een bezoek aan Rembrandt-activiteiten combineerden met het bloembollenpark. Maandag was het Hoedendag in de Keukenhof.

en verder

HEILIG LANDSTICHTING - Het Bijbels Openluchtmuseum is dit jaar tijdens de paasdagen niet verrast door de paashaas, maar door een paasdromedarisje. Op tweede paasdag werd geheel onverwacht Sheherezade geboren, dochter van Samson en Layla. Layla was per abuis pas in september uitgerekend. De babydromedaris is gezond ter wereld gekomen en maakt het tot op heden goed, aldus een woordvoerster van het museum.

plus....
Van de Olympic Oval in Calgary naar De Wieker Meule in De Wijk. Het is even wennen. Ook voor Sven Kramer. Minder dan een maand na zijn derde plaats op de WK allround in Calgary maakte de 19-jarige Kramer gistermiddag alweer zijn rentree in wedstrijdverband. Weliswaar niet op het ijs, maar op de wegen in en rond De Wijk, een klein dorpje in Drenthe met minder dan drieduizend inwoners.

In Doha bleef alles rustig: geen paas-file, geen paas-vuur en geen paas-eieren

Comments

Popular Posts