wie is wie, met wie.........

'Wessel en Daphne Bunskoek gaan trouwen"
wie?
Wessel van Diepen (Delft, 12 november 1966) is een Nederlandse radiodiscjockey.
Op 15-jarige leeftijd begon Van Diepen zijn eigen illegale radiostation, Radio Stad Delft, dat door justitie uit de lucht werd gehaald. Na Havo 4 verliet hij school om in de Verenigde Staten voor een lokaal radiostation te gaan werken. Terug in Nederland ging hij direct aan de slag bij de VARA, die hij een jaar daarna voor Veronica verruilde. Hier presenteerde hij het populaire programma Countdown. Weer een jaar later stapte hij over naar RTL Veronique, om Countdown en andere jongerenprogramma's te presenteren. Toen RTL Veronique sneuvelde en plaats maakte voor RTL4 ging Wessel terug naar Veronica.
In 1992 vroeg Lex Harding of Van Diepen zou willen komen werken voor zijn nieuw te stichten commerciële radiostation Radio 538. Dit deed hij, en vanaf toen presenteerde hij onder andere het programma Van Diepen draait door. Hij heeft ook een tijd het ochtendprogramma gedaan. Maar omdat vroeg opstaan niet Wessel's beste kwaliteit is, werd het programma The Jungle al snel overgenomen door Ruud de Wild.
Vanaf 1995 was Van Diepen een aantal jaren te zien als VJ op TMF. Na 2000 was hij hier alleen nog te horen als voice-over. Rond dezelfde tijd stopte hij met zijn dagelijkse programma op Radio 538. Wel bleef hij de presentator van het Radio 538-programma (Van Diepen's) Dance Department en is sinds 2003 de presentator van Nederlandse Top 40. Tevens is hij naast Sandra Dorland en Rick Romijn één van de drie vaste stemmen van het station.
[bewerk]

Producer
Wessel van Diepen is alias DJ Delmundo één van de breinen achter een reeks dance-acts die in de jaren 1990 de hitlijsten bestormden, waaronder LA Style (James Brown Is Dead, #1 in 1991), Lick feat. Kentucky Martha (I'm the Girl of your Dreams #19 in 1995), Nakatomi (Children Of The Night, #3 in 1996) en het internationale topsucces de Vengaboys (Boom, Boom, Boom, Boom en We're Going To Ibiza, #1 in 1998 en 1999). Hierdoor had Radio 538 destijds regelmatig de primeur van een nieuwe Vengaboys-single.
wie?
Daphne Bunskoek werd geboren op 22 november 1973 in het Twentse Almelo. Ze volgde daar achtereenvolgens de HAVO en het VWO. In haar middelbare schooljaren was ze vooral een fanatiek voetbalster. Met de Twentse voetbalselectie behaalde ze zelfs de eerste plaats bij de Nederlandse kampioenschappen.
Als ze alle tijd van de wereld had, dan was Daphne (22-11-1973) naast VJ ook nog eens dierenarts geworden. Voorlopig heeft ze het druk genoeg met Late & Lazy, dus zo'n vaart zal het niet lopen. Na de middelbare school is ze een jaar gaan werken in Frankrijk. Daar plukte ze druiven, een baantje dat behoorlijk zwaar is, maar dat maakte Daphne niet uit, want ze vindt het heerlijk om in de buitenlucht te zijn. Ze leerde er meteen de Franse taal en behaalde er een diploma geografie.
Na een jaartje Onderwijskunde aan de Universiteit van Twente ontdekte ze dat de theaterschool toch iets meer voor haar was. In het derde jaar vertrok ze voor drie maanden naar Calgary (Canada) om stage te lopen bij 'The Loose Moose Theatre Company'. Eenmaal terug stond er na een screentest niets meer in de weg om aan de slag te gaan als VJ. En met haar vijf kippen, een haan en een kuikentje die in haar tuin rondlopen heeft ze nog genoeg met dieren te maken. Zij heeft lange tijd vroeg opgestaan met Goedemorgen Nederland, maar gaat nu RTL Boulevard presenteren!

Comments

Popular Posts