de fiets

De Fietsersbond werkt aan een top tien van fietsroutes in het woon-werkverkeer die kunnen worden verbeterd om de knelpunten uit de file top vijftig te ontlasten.

Zo las ik vandaag...............................
Maar hier in Doha is het een ander verhaal,

namelijk fietsen met airco!!

Fietsen in Qatar is dankzij de hoge temperatuur geen onverdeeld genoegen. De aanleg van een 30 tot 40 km lang overdekt en gekoeld fietspad moet daar verandering in brengen. Het Nederlandse bureau Goudappel Coffeng maakte het verkeerskundige ontwerp. Aldus meldt het Fietsberaad in haar Nieuwsbrief van mei.
Cool
Het Cooled Cycle Path voert onder andere langs de universiteit, hotels en toeristische plaatsen in de stad Doha, de hoofdstad van Qatar. In opdracht van en in nauwe samenwerking met RAND Europe heeft Goudappel Coffeng het tracé en verkeerskundig ontwerp van het fietspad verzorgd en aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruikers.
Waternevel
De voor Nederlandse begrippen luxe en ruim gedimensioneerde fietsroute is veel duurder dan een 'gewoon' fietspad. Doel van het fietspad is de rijke inwoners van het oliestaatje in beweging te krijgen, om zo opkomende welvaartsziekten te bestrijden. Omdat het overdag meestal te warm is om in de openlucht aan lichaamsbeweging te doen, moet een systeem waarbij een waternevel voor afkoeling zorgt een omslag teweeg brengen.



http://www.velomondial.net/page_display.asp?pid=32

Comments

Popular Posts