buurt

De gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde supermarkt in Nederland is 0,9 kilometer. Acht op de tien Nederlanders hebben binnen een afstand van een kilometer minimaal één supermarkt.
bron: nu.nl.

Als ik hier in Uberlandia rondloop valt het op hoeveel van die kleine buurtwinkeltjes er zijn zeg maar mini supermarktjes met slechts een toonbank en kassa. En ook heel veel kleine gespecialiseerde winkeltjes: alleen maar drinken, of brood of. maar nog meer kleine eettentjes. Ook in Qatar: Doha zagen we dit fenomeen. In iedere buurt kleine zelfstandigen. Maar in Nederland is dit al lang de nek om gedraaid. (Hoelang is de conference van Paul van Vliet al wel niet geleden over het mueum met de laatste kleine zelfstandige? Als het museum gesloten was kon je bij hem nog achterom. Ik schat midden jaren zeventig).
Ook in de Leidsebuurt waren er nog veel winkels toen ik er kwam wonen als was het alminder dan daarvoor. Maar toch. Drie melkboeren, drie buurtsupertjes en zeker twee sigarenboeren om wat te noemen. Nu is het er leeg met alleen een Deka.
Ben benieuwd hoe dat straks in Rio is.

Comments

Popular Posts