slecht werk

BRASILIA -
De Braziliaanse autoriteiten hebben 95 landarbeiders bevrijd die in omstandigheden moesten werken die aan slavernij deden denken. Dat heeft het Braziliaanse staatspersbureau Agencia Brasil zondag gemeld.

Op suikerrietplantages in de deelstaat Rio de Janeiro troffen de autoriteiten 44 werknemers aan die geen drinkwater tot hun beschikking hadden, slecht waren gehuisvest en niet als werknemer geregistreerd stonden.

Op een ander landbouwbedrijf in de deelstaat Minas Gerais zijn 51 arbeiders bevrijd die in vergelijke omstandigheden moesten wonen en werken. Onder hen waren zeven jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 die nachtdiensten moesten draaien zonder dat ze de gelegenheid kregen om te pauzeren om te eten en te drinken. De bedrijven die het personeel onder de erbarmelijke omstandigheden lieten werken, moeten de gedupeerden schadevergoedingen betalen.

Volgens de Braziliaanse Beweging voor Landloze Arbeiders (MST) zijn sinds 2008 ruim vijfduizend mensen gered uit omstandigheden die aan de tijden van de slavernij deden denken.

(bron: anp/dvhn)

Comments

Popular Posts