spel

de dagen dat ik de krant spelde zijn geteld. maar toch kom ik afentoe nog wel eens een leuk berichtje tegen. zoals deze. de appel valt niet ver van de boom: Diederik Smit en Jochem van den Berg van satirisch weblog 'De Speld'.

Apple komt komende week met iTax, de nieuwe app die gebruikers helpt belasting te ontwijken. Gebruikers krijgen met de app advies over de beste locatie om een brievenbusfirma te openen en via welke routes ze hun geld kunnen doorsluizen.Vervolgens wordt gekeken welke belastingconstructie het beste bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Kaaiman Special’, de ‘Killer Bermuda’ of een ‘Double Irish with a Dutch sandwich’. Apple-topman Tim Cook is trots op het innovatieve product: 'De manier waarop we nu nog belasting ontwijken is eigenlijk heel ouderwets.
Veel mensen weten niet met welke fiscale constructies ze mazen in de wet kunnen vinden. Met deze app wordt belastingontwijking voor iedereen toegankelijk,' zegt Cook. 'Dit zal de wijze waarop we creatieve boekhouding ervaren voorgoed veranderen.'
ik heb nog steeds geen apple maar dit zou toch een goede reden moeten zijn.....


Comments

Popular Posts