leraar

leraar kunstgeschiedenis.....dat leek me wel wat. tweede keus was het maar toch. stel je voor dat ik niet naar het cios zou gaan dan moest ik toch ergens nog iets anders kunnen doen. dat was de achterliggende gedachte...
vandaag met jose-luiz, kerinde en karen naar het museum. om in ieder geval niet alleen maar atletiek en etalage winkelen gedaan te hebben terwijl je voor het eerst in Canada was. Dus naar het nationaal museum hier in Ottawa waar ik de kans greep om eea uit te leggen aan Karen. Het bovenste schilderij van Jacopo Bassano is de oproep aan Abraham om naar het beloofde land de vertrekken.

Jacopo Bassano of Jacopo da Ponte (Bassano del Grappa, ca. 1510 - aldaar, 13 februari 1592) was een Italiaanse kunstschilder die vooral actief was in de Republiek Venetië. Zijn achternaam verwijst naar zijn geboorteplaats.
Zijn vader Francesco Bassano de Oude was ook schilder. Jacopo heeft een deel van zijn stijl overgenomen. Jacopo schilderde vooral dieren, boerderijen en landschappen. Hij werd aanvankelijk opgeleid in het atelier van zijn vader, later in die van Bonifacio Veneziano. Zijn stijl volgde het voorbeeld van Titiaan. .

Comments

Popular Posts