mosterdzaadje

op de dag dat Mutaz Barshim wereldkampioen hoogspringen in de zaal werd, wist Thales Augusto de limiet voor de WJK te halen voor het verspringen.
Een mooie prestatie. Ik ben erg blij voor deze jongen die voor zijn sport verhuisde en behoorlijk moetst afzien in de groep van Arestides.
Maar nu een mooie beloning. Of hij gaat is de vraag want er zijn wel vijf jongens in deze lichting die de door de CBAT gevraagde limiet kunnen springen.
Toen ik dit postte op FB reageerde coach Guido van Weeren met een woord: mosterdzaadje Ik zocht het even op, het staat in het nieuwe testament Matheus 13-31-32).
Ik begreep wel wat hij bedoelde. Met Mutaz begon ik toen hij nog erg jong was en hij niks liever wilde dan hoogspringen. Maar ik liet hem kennis maken met diverse springvormen en trainingen. toen ik weg ging bij Aspire sprong hij via dat schema 2.13…… Met Thales begon ik in Uberlandia toen hij nog erg jong was en niets liever wilde dan hinkstappen….na twee jaar vond hij de meerkamptrainingen erg leuk en ging hard vooruit, liep een zeer snelle 100m een goed horden, en spring niet alleen hoog en ver maar ook goed hinkstap, daarnaast kon hij de elementaire turnoefeningen meer dan behoorlijk uitvoeren…het was een moeilijke stap om zijn moeder, zijn vrienden en de club vaarwel te zeggen toen bleek dat ik hem niet kon blijven begeleiden omdat mijn tijd bij het nationaal trainingscentrum er op zat….nu ruim anderhalf jaar later heeft hij zicht op Eugene….wie weet…. want zijn trainer is ook de man achter het succes van Duda (2x WK indoor kampioen verspringen)...

Comments

Popular Posts