Busje komt zo……….

Het is altijd afwachten wanneer de bus naar de Copacabana vertrekt bij de eindhalte op Urca. Na de wedstrijd, die zoals gebruikelijk uitliep, wilde ik niet naar het winkelcentrum lopen om de andere lijnen te pakken en besloot te wachten. Op de gemetselde rand beetje in de schaduw, kijken naar de mensen die op en langs het water zich vermaakten. Er zitten altijd mensen. Soms met een hengel meestal met een biertje. Ook was er een zeilwedstrijdje.

De bus naar het centrum wachtte heel lang. Wachtrij groeide en groeide. Op afstand zag ik het aan. Eindelijk vertrok de bus met daarin ook wat juryleden. De bus met aansluiting op de metro wachtte nog langer en toen zag ik ook de laatste atleten vertrekken. Lijn 511 kwam en ging. De diverse lijnen kwamen en gingen met onregelmatige tussenpozen en er werd weinig gevangen. De bootjes dobberden in de haven en de zeilbootjes leken ook weinig van plaats te verandanderen.

Bus 512 kwam pas na een dik halfuur. Nee, een bus 511 werd omgebouwd tot 512 en pas nadat de chaufferur zich had geinstalleerd en de conductrice met pijn en moeite de code in het apparaat had verandert konden we instappen. Net toen dat het geval was kwam de echte 512 de hoek om. Eindelijk. We reden maar een paar honderd meter toen er een telefoontje kwam: er was een pasje achter gebleven. Iedereen zoeken en kijken maar geen resultaat. Wel meer ‘ vertraging’.

Nog voor we Urca afwaren stroomde de bus vol. De halte dichtst bij het kabelstation was overbevolkt. Het duurde geruime tijd voor iedereen binnen was. Opgepropt stonden de toeristen in het gangpad. Zonnebrand en vislucht. Spaans en Portugees plus Engels.

Net nadat we de Copacabana binnen  waren ontstond er tumult bij het uitstappen. Een stel leek te vallen maar gingen ook weer binnen om op de vuist te gaan met oudere wat uitgemergelde en getaande man. Zakkenrollen. Geen idee hoe het afliep. Alle betrokkenen liepen scheldend en gesticulerend weg. Nog meer vertraging.


Zo duurde het hele ritje plus wachten meer dan een uur. In die tijd had ik ook de 511 kunnen nemen die een rondje om het meer rijdt en dan de Copa aandoet om op dit punt uit te komen. Ach, het was toch een vrije dag. Tijd om een fotootje te maken.

Comments

Popular Posts