TROFEU SILVINA DAS GRAÇAS PEREIRA

TROFEU SILVINA 

De voorzitter maakte zijn ronde over de baan. Zoals hij dat altijd doet. Even zijn gezicht laten zien bij ieder die er toe doet. Nu heft hij een donkere dame aan zijn zij. Ze zijn continu in gesprek. Met elkaar maar ook met de mensen die Carlos Lancetta altijd aanspreekt: de juryleden, de mannen van de Essefex, de trainers en coaches van de diverse projecten en clubs.

Als wij aan de beurt zijn gaat het ongeveer zo: Goedemorgen Gerard, dit is Silvina. Zo hard als zij liep loopt er nu niemand. Vertel het Gerard meisje, hoe hard heb je gelopen nee vertel hem wat je record is met verspringen……..
Ze kijkt hem aan en begint te naar mij te stralen terwijl ze haar records oplepelt en een verhaal verteld dat ze ooit, lang geleden, begin jaren zeventig in Duitsland was en dat ze daar ook getest heeft. Indrukwekkende waarden zo werd tegen haar gezegd, slecht een Poolse een Oost en een WestDuitse atlete hadden beter gedaan. Ze verteld ook dat zee en hele snelle tijd liep bij een de opening van het Celios de Barros, echter stonden de startblokken bij de lijn van de estafette en niet op de startlijn van de 200. Omgerekend zou het een wereldrecordtijd hebben opgeleverd.


Toen ik op die baan trainde de afgelopen jaren stonden er nog steeds dubbele lijnen en foute markeringen. Ook vandaag op de baan gaat er bij de wedstrijd die genoemd is naar deze zeer getalenteerde dame heel veel mis. Het ergste is het ontbreken van electronische tijd. De handtijden komen niet in de buurt van haar records: 11”3/22”5 laat staan bij haar verte spring van  6m.53.


Bruna Jessica prepares for her 100m dash…………….

Comments

Popular Posts