blik trekken


....Op het Eemskanaal is zondag de 41ste Hel van het Noorden geroeid.
Op het zes kilometer lange parcours startten de boten in verschillende categorieën in een ochtendheat en een middagheat.
Bij de heren greep Gyas-lid Luuk Adema de zege in de Heren Skiff. Hij was daarmee de enige Noorderling die blik trok op het Eemskanaal....

Joost Adema (Den Haag, 28 september 1959) is een voormalige Nederlandse roeier. Hij vertegenwoordigde Nederland bij verschillende grote internationale wedstrijden. Eenmaal nam hij deel aan de Olympische Spelen, maar won bij die gelegenheid geen medailles.
In 1984 maakte hij zijn olympisch debuut op de Olympische Spelen van Los Angeles op het onderdeel twee-zonder-stuurman. In de kleine finale behaalde met zijn roeipartner Sjoerd Hoekstra een tijd van 7.02,62 hetgeen voldoende was voor een zevende plaats.
Zijn beste prestatie van zijn sportieve loopbaan behaalde hij het jaar erop. Op de wereldkampioenschappen roeien 1982in Luzern won hij een bronzen medaille bij de twee-zonder-stuurman. Op het WK 1984 in Montreal moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.
Adema was lid van de studentenroeivereniging Aegir in Groningen. Hij en Hoekstra maakten in 1982 deel uit van de "Oude Vier" van Aegir die de Varsity won...
bron wikipedia.

Luuk Adema is de roeiende zoon van Aegir coryfee Joost Adema. Dat hij voor Gyas roeit is bijzaak. Hij is een talent en een van de weinige roeiers in het RTC die al roeide voor hij naar de Uni ging.
Samen met met Melvin kende hij een prima seizoen en werd uitgenodigd voor de Bosbaan. Hij besloot in Groningen te blijven bij coach Govert en wat extra krachttraining van mij...
Dat hij blik trok was echter geheel zijn eigen verdienste bij de Hel 2018
 

Comments

Popular Posts