LON(tje)

Ik mag mjn oud klasgenootje  Jolanda Stockey feliciteren met het verkrijgen van een koninklijke onderscheiding;  Jo­lan­da Stoc­key--- LON--Lid in de Orde van Oranje Nassau

Zet zich al ja­ren in voor de ge­zond­heid van jon­ge­ren in Am­ster­dam Zuid­oost. Ze is me­de­op­rich­ter van de honk- en soft­bal­ver­e­ni­ging ‘Ban Topa Fu­tu­re Stars’, die min­der­be­deel­de jon­ge­ren naast sport ook na­school­se op­vang en ac­tie­ve huis­werk­be­ge­lei­ding biedt. Ook or­ga­ni­seert ze na­school­se sport­ac­ti­vi­tei­ten voor jon­ge­ren en or­ga­ni­seert ze ac­ti­vi­tei­ten­voor de hele buurt, zo­als een jaar­lijks Ca­ri­bi­sche Kerst­markt.
Stockey: ,,Wij zijn niet zomaar een sportclub. Sport is voor ons een middel om andere doelen te bereiken, wij willen door een pedagogisch klimaat te creëren goede mensen afleveren. Hier komen kinderen uit probleemgezinnen en uit speciaal onderwijs. De achterstand die ze hebben kunnen ze hier inhalen, ze worden bijgespijkerd op alle gebieden.“ (trouw)
Ook in Lisse een lintje voor een bekende. De man waar ik mee samenwerkte in de Technische Raad toen hij de drijvende kracht was de NK voor ambtenaren en ook bij de WTR oa.
Nico Schriek is een in Schiedam geboren en in Vlaardingen getogen enthousiasteling. Heeft de LTS fijn metaal gedaan en is daarna als groenteboer gestart om na een lange carrière, met trots als Kruidenier directeur te worden in het Dirk van den Broek concern. "In 1989 zijn wij vanuit Schipluiden verhuisd naar Lisse waar we een nieuwe uitdaging in de sport zochten en wij via Piet Waaning bij De Spartaan terecht kwamen." Gestart in de groep van Gerrit Verhaar met ca. 40 mannen vrouwen, langzaam maar zeker een zeer betrokken lid geworden. Van 1991 tot 1996 Vice -Voorzitter geweest en van 1999 tot 2004 bestuurslid algemene zaken. Daarnaast vele andere klussen gedaan, trainer A groep, kantinedienst, schoonmaken, verantwoordelijk voor de bouw van de Hoed en vooral een lid, dat zich graag met alles binnen de vereniging wil bezig houden. "Al met al ben ik dus een vrij fanatieke sporter die met veel passie zich overal graag mee bemoeit, maar ook weet waar mijn plaats is als er een keer zaken passeren die ik anders zou doen, maar zeker voor een vereniging-in-beweging beter zijn dat ze door gaan." (De Spartaan)





Comments

bram vrolijk said…
wat een leuk bericht om te lezen over Jolanda. wat een mooie prestatie met het krijgen van deze waardering. Dan met iets wat je graag doet, waar je voldoening en plezier uit haalt.
mijn Jongens uit zuid, zij Jolanda op de reonie een paar jaar geleden op het cios terrein. hartelijke groet, bram vrolijk

Popular Posts