Kopsprong

 



De kopsprong vanaf de kant in het water kan voor sommige kinderen erg lastig zijn. Het is echter een diploma-eis bij het B en C diploma.

Maar wat maakt het nu precies zo lastig? Ik vroeg me dit af toen ik even aan de rand een kop koffie dronk met Diana en een aantal kinderen aan het 'duiken' was.

Duiken is voorover durven vallen en dan afzetten. Daar komt dus enige coördinatie bij kijken want de afzet moet een beetje omhoog naar voren gebeuren en de handen moeten sturen. De refex is vaak tweeledig: benen intrekken en het hoofd omhoog doen. Het gevolg een platte duik op het water met een rode buik als gevolg.

Een van de jongetjes lukte het maar steeds niet. Dan kom de zwemmeester in me naar boven drijven. Hou je hoofde tussen je armen en blijf naar je handen kijken. toen de afzet wat meer schwung moest geven liet ik hem over een drijfbalk springen.

De moeder bekeek het op een afstandje en was na afloop erg blij. Hij heeft dan wel z'n diplomas maar kan er geen hout van Maar nu durft hij het. De volgende dag zag ik het groepje weer en ze hielpen elkaar.
Prachtig om te zien.

komt mijn oude opleiding toch nog van pas.

Comments

Popular Posts