WK voor clubs


 Saoedi-Arabië organiseert in december van dit jaar het WK voor clubs, meldt de FIFA dinsdag. De wereldvoetbalbond heeft ook de uitbreiding van het deelnemersveld vanaf 2025 bevestigd.

"We zijn enorm trots dat we de grootste clubs van de wereld en hun fans mogen verwelkomen", zegt de Saoedische sportminister Abdulaziz Bin Turki Al Faisal. "We kijken ernaar uit om als gastheer onze liefde voor het voetbal te tonen."


Het is het eerste grote internationale voetbaltoernooi in Saoedi-Arabië sinds de Confederations Cup in 1997. Het land kreeg onlangs de organisatie van de Azië Cup in 2027 toegewezen. Saoedi-Arabië zou momenteel met Griekenland en Egypte een gezamenlijk bid voorbereiden om het WK 2030 te organiseren.


Afgelopen weekend stond met Al Hilal voor het eerst een Saoedische club in de finale van het WK voor clubs. De winnaar van de Aziatische Champions League verloor zaterdag in Marokko de eindstrijd tegen Real Madrid met 5-3.


GL:

neven effecten zijn er ook: 

  • zo zullen er verschuivingen plaats vinden op bestuurlijk niveau. 
  • er moeten bedrijven ingeschakeld worden om de organisatie op poten te zetten
  • de stadions moeten versneld opgeknapt worden als voorbereiding ook op
  • de Azie cup
  • er is versneld druk op een aantal locaties zoals Malaz stadion in Riyadh waar de atletiekbaan er uit gaat, de omgeving opgeknapt met als gevolg dat atletiekclubs, schermen en turnen deze week te horen kregen dat ze moeten uitwijken (niemand weet waar naar toe).

Comments

Popular Posts