dol drieste dingen doen




Dol drieste plannen waren het niet. Maar we wilden de extra vrije dagen die we kregen van de regering wel gebruiken om 'iets' te doen. Andres en ik verdelen de taken: hij boekt een grote auto en ik struin het internet af naar dagtripjes. Restricties: het moet met een gewone auto (hoog chassis en wat extra vermogen) te doen zijn met een maximale reistijd van twee uur naar/van de bestemming. 

eigenlijk stond de een bestemming al wel vast: the edge of the world. Alleen wanneer? de keus viel op de eerste dag: woensdag. JJ en Esa wilden ook wel. Voor ons alle vier de eerste keer naar dit wereldwonder van KSA. 

Het avontuur van doel drieste dingen doen werd een drieluik: de reis- het uitzicht en de braai.

Volgens welingelichte kringen was de toegang (deels) afgesloten. Anderen deelden de ervaring dat je echt wel een goede auto nodig had. We gingen op weg met Andres als chauffeur en JJ als co-piloot. Het was niet echt druk op de weg en het was ook niet super ver. In rechte lijn minder dan 100 kilometer van de compound.

Het grindpad wat de weg naar het einde inluidde was goed begaanbaar en al snel reden we door een landschap wat ook ook ergens in Afrika of in USA had kunnen zijn. Maar gaande weg waren de opstakels moeilijker te passeren met ons autootje terwijl de grote 4x4 ze zo op het oog niet eens op merkten. de aardkorst brokkelde en liet grote gaten zien. Stof dwarrelde overal. enorme uitgestrekte vlakten van  

Comments

Popular Posts