in je hoofd

play on your strengths- do all you can to address your weaknesses.

Soms kruipt het in je hoofd.

Een gedachte die hoe laag bij de grond ook, die langzaam in je hoofd kruipt.

Of, ook zoiets, een gedachte die heel hardnekkig is. zodanig dat je niet meer weet of het wel een originele gedachte van jezelf is, laat staan of het waar is. Ja, in je hoofd gebeuren rare dingen.

De roze olifant is zo'n fenomeen: omdat je er niet aan wilt denken denk je er steeds (weer) aan.

Andere zaken liggen gevoelig: de consequenties zijn niet te overzien. wat is er nu aan de hand (onduidelijk) wat wil ik dan (onzeker) maar wat levert dat op? dat gaat alle kanten op want bijvoorbeeld vier onduidelijkheden en vier onzekerheden zijn toch al snel 4x4x4 (on)mogelijkheden.

Op dit moment probeer ik een boekje te lezen over vier personen die samen een toch maken in de Zweedse wildernis. Ieder hoofdstuk komt uit het hoofd van een andere persoon en dan ook nog eens niet chronologisch. Geen doorkomen aan op dit moment voor mij. Ik heb het weggelegd en lees een recht to recht aan thriller. Dat geeft rust in mijn hoofd.

Als schrijver kan Peter Middendorp zo in het hoofd zitten van een van zijn figuren dat ik me afvraag: wat denk je er zelf van? Hoe bedenk je dit als je zelf niet op die manier kan denken? Lees zijn boek Neven of nog indringender (als je het mij vraagt) Jij bent van mij.

Nu schreef hij zaterdag deze column. 

Hoe dan?




Comments

Popular Posts