Selectief


 Ik moest direct denken aan Carla van Oerle. De discuswerpster die bij een competitiewedstrijd voor de  KAV  Holland  de open gevallen positie bij de 3000 meter opvulde. (Dat was in jaren tachtig of negentig gewoon want je team moest punten halen. Punten uit voorronden optellen, ranglijst op stellen en dan finale) 

Dan had kogelstootster Jolien Boumkwo het iets makkelijker. Bij de Europese landenwedstrijd in Polen nam zij de plaats in van hordeloopster Anne Zagré. Met als ervaring een 60 meter horden indoor gelopen in Gent .........2010!

Het ging viraal en het commentaar bij de video was niet mals.  Jawel de volle race van 32.81 seconden in beeld. Het was meer aandacht dan voor. de winnares. Ze werd compleet afgemaakt door degene die niets van atletiek laat staan van een teamwedstrijd weten. 
Ze werd van alle kanten gesteund en geprezen door degene die iets meer van atletiek snappen en weten hoe belangrijk een punt kan zijn in een teamwedstrijd.

Uiteindelijk was er wereldwijd aandacht voor Jolien's optreden. Dat was meer dan de totale aandacht voor het de landenwedstrijd atletiek tijdens de Europese Spelen op zich.
Selectieve verontwaardiging...selectieve media keuze ook. Want zeg nou zelf de foto spreekt een andere taal met een sprintactie van een echte atlete.

Blijft de vraag hoe bij individuele sporten als judo, zwemmen en ook atletiek een team resultaat gewaardeerd wordt. …



Comments

Popular Posts