Olympische test atletiek

In eerste instantie zou het kampioenschap al een paar weken eerder plaats vinden maar het was al snel duidelijk dat dit niet zou lukken. Het leggen van het Olympische tapijt in het atletiekstadion werd door het weer vertraagd. Tja. Wanneer je in de natte periode in Rio probeert om iets te plakken lukt dat niet dat weet iedereen. Het snelle blauwe Mondo fabrikaat ligt er dus nog maar net in.
Maar iedereen weet ook dat een Ibero Americano niet het predikaat belangrijk heeft op de kalender laat staan in de individuele planning richting de Olympische Spelen. Hoewel de organisatie de wedstrijd openstelde voor 'buitenstaanders' bleef het akelig stil. Zelfs in het stadion zitten weinig mensen hoewel de toegang gratis is. 
De afgelopen dagen tot opwinding. Geen opwinding waar de organisatie op zit te wachten trouwens.
De CBAT had naast de besten van de seizoenranglijst die de kwalificatie hadden gehaald ook de atleten met een Olympische limiet uitgenodigd. Op vrijdag en zaterdag sneuvelden de potentiële olympische deelnemers al in de voorronden.
Rosangela Santos werd door de pers aan de tand gevoeld na haar matige optreden in de series van de 100 meter en raakte geïrriteerd. Toen het over prestaties van anderen ging haakte ze boos af onder tussen nog hoorbaar voor de microfoons: wie ben jij dan wel?
Velocista Rosângela Santos bate boca com repórteres.Durante a realização do evento-teste do atletismo no Estádio do Engenhão, a velocista brasileira ficou irritada com as perguntas dos jornalistas sobre a atual situação da modalidade no País. Rosângela venceu a prova dos 100 metros rasos feminino com o tempo de 11s24. Ela espera estar entre os finalistas nos Jogos do Rio de Janeiro.
 Gisteren ging Keila Costa uit haar dak na het hink-stapspringen op haar Facebook account:
EVENTO TESTE?
Obrigada Brasil! O povo me apoia, mas a organização... UMA PORCARIA! Mentiram, me convocaram pra representar o Brasil no Ibero Americano, eu venci a prova e não vou pro Pódio. Estragaram toda minha preparação, fizeram eu cancelar provas importantes fora do Brasil, fizeram eu voltar pro Brasil com falsas promessas. ESTOU DECEPCIONADA.

"Ik heb gewonnen maar het gaat niet om het eremetaal nee, ik ben bedrogen", lichte ze toe om later nog een post te plaatsen.
Para que todos entendam...
Não estou com raiva pelo pedaço de metal e sim pela falta de respeito! Fui enganada!

De druk neemt toe. De spanning loopt op. De meeste atleten staan er niet al te best voor.  tot nu toe nog maar een paar OS-kwalificaties. Kans op medailles in de atletiek zijn ver weg. Gelukkig voor Brazilië is Ana Claudia Lemos toch nog startgerechtigd op deSpelen na een doping schorsing en kan de estafette misschien kans maken op brons....

Ik volg alles op afstand. Gelukkig is Gabriel door gedrongen tot de finale op de hoge hekken.

extra:
iets later toch ook veel kritiek op de sprint-ster uit Rio.
zoals hier
http://www.craqueneto10.com.br/quem-e-voce-ilustre-desconhecida/

Comments

Popular Posts