picciani

Met de afzettingprocedure in delen is in het eerste deel ook een nieuwe regering gevormd. Dus ook een nieuwe minister voor sport. De 36-jarige Leonardo Picciani volgt Ricardo Leyser op.

Dat lijkt op het eerste gezicht een gewone gang van zaken ware het niet dat Leyser de belangrijkste man in de organisatie van de Olympische Spelen is voor de regering. De ervaren Leyser (lid van de communistische partij) is al sinds 2003 werkzaam op het ministerie voor sport.

Dat hij geen deel uit maakt van het team Picciani is niet zo vreemd, maar dat hij zo kort voor de Spelen een sleutelpositie opnieuw invult is dat wel.

Het lijkt er op dat Picciani zijn rol snel groter wil maken en wellicht zelfs Dilma in persoon wil vervangen bij de openingsceremonie. Pikant zou ik zo zeggen.

“Sabemos que existem compromissos a serem cumpridos, medidas a serem tomadas e problemas a serem resolvidos. Para isso, é fundamental que seja aprofundada a interação entre o Ministério do Esporte, a Prefeitura do Rio e o Comitê Olímpico Internacional”, afirmou o novo ministro.




Comments

Popular Posts