bewegen
Het parcours was simpel. Van de boom bij het begin van de vrije honden uitloop tot aan de opgang van heuvel aan de achterkant van de muziekkoepel.
Ik schatte vooraf dik veertig seconden, het was uiteindelijk een kleine minuut.
Dan terug dribbel tot het eerste paaltje en de rest wandelen.
Totaal drie minuten.
Acht keer.
Bij de laatste twee keer bleef de hartslag hoog volgens mijn horloge. Zelf voelde ik mijn ademhaling vooral de eerste twee keer. Uiteindelijk lekker gelopen.
Nou het leek iets meer op hardlopen dan vorige week toen ik drie keer een soort van sprintjes deed. Van de kastanjeboom tot de koepel heuvel op en dan wandelen naar de zwerfkei bij het cafeetje. terug omhoog tot de koepel en doorwandelen naar de start 6x (met een kastanje markeren als er loopje afgerond was).
nb.
MUZIEKKOEPEL, vrijstaand gesitueerd in het Noorderplantsoen op een ruim gazon aan de rand van een wandelpad met aan weerszijden groepen rododendrons, gebouwd in 1905 in een van de Vernieuwingsstijlen van rond de eeuwwisseling. Omschrijving Het geheel gepleisterde bouwsel is opgetrokken op een vierkante plattegrond en heeft een zwaar basement, dat zich naar de vloerhoogte toe verjongt. In het pleisterwerk zijn sierrandjes getrokken. Aan de achterzijde is een smalle trap, die toegang verschaft tot het podium. Op de hoeken zijn zware pijlers aangebracht, die gerend toelopen. Het plafond, getimmerd van houten schroten, steekt aan de vier zijden iets naar buiten de structuur en kreeg op die plaatsen afdekkingen. Vlakke daklijsten sluiten de gevels af en een zonwering van houten latwerk, rustend op consoles (aan de publiekzijde schelpvormig, overige zijden recht) accentueren het platte dak. Waardering Muziekkoepel, van algemeen belang vanwege zijn cultuurhistorische waarde en vanwege de architectonische kwaliteit van het ontwerp, dat kenmerken van de Vernieuwingsstijl rond 1900 bezit. Bovendien is de muziekkoepel door zijn situering een belangrijk en karakteristiek element in het Noorderplantsoen in de stad Groningen.
Comments