vroeg




In de nacht van maandag op dinsdag werd het flink koud. Dat was goed te merken toen ik om zeven uur de weg op ging voor een wandeling.


 ....Bij het weerstation in Eelde werd de eerste nachtvorst gemeten. Dat is eerder dan gebruikelijk. Het was -0,8 graden in de Drentse plaats. "Daaraan zien we dat oktober ook de grilligheid van de winter al heeft", legt Schröder uit.

"Het was vannacht helder, dan wordt het kouder en is er meer kans op vorst. Maar morgen keert dat volledig om door een stroming warme lucht vanuit het zuiden."

Het wordt morgen maximaal 23 graden en ook donderdag wordt het warm, meldt Weerplaza......


Het is vooral voldoende kleding 'klaar' te hebben. Want handschoenen, sjaal of muts, zijn geen luxe. Een dunne bodywarmer is handig voor op de fiets. Het is weer even wennen voor me. Vorige week nog 30+ dus.


Vanochtend was het heerlijk fris. Genieten dus. Via Paddepoel naar het Zernike tot aan het Van Starkenborgkanaal, langs het kanaal door naar Selwerd: Iepenlaan - Eikenlaan - Kastanjelaan en dan langs het Noorderstation richting het Noorderplantsoen en naar Trezoor terug.


De nachtvorst mag dan vroeg zijn geweest ik was lekker vroeg wakker.


 

Comments

Popular Posts