Kappenburg

Kappenburg is overleden. Zoals meestal in het Noorden wordt de persoon bij de achternaam genoemd (of een bijnaam). Bart Kappenburg de man van de atletiek in het Noorden des lands is op 85 jarige leefijd overleden. Gisteren hoorde ik het nieuws van Hans Waalkens, die het had gehoord van zijn moeder Annie Waalkens-Bakker die het op haar beurt gehoord had op Radio Noord waar Jaap Smit het nieuws bekend had gemaakt.
In een notendop is dit ook het verhaal van Bart Kappenburg hij was namelijk altijd bij alles wat met atletiek in het Noorden te van doen had betrokken. Dus Hans als trainer van de Woldstreek en atleet bij GVAV Rapiditas waar zijn moeder regelmatig jureerde en waar Jaap Smit trainingen verzorgde hadden zeker te maken met Bart Kappenburg. Kappenburg was al op jonge leeftijd actief in met name de Groningse atletiekwereld. Hij was medeoprichter van de atletiekafdeling van Velocitas in de stad Groningen. Verder bekleedde daarnaast diverse bestuurslijke functies binnen het district Noord en ook op diverse niveaus binnen de KNAU. Ook was hij tot op late leeftijd (inter) nationaal jurylid en jaren geleden atletiekverslaggever bij Radio Noord en het Nieuwsblad van het Noorden.

Kappenburg zag ik op bijna alle grote toernooien. Hij bezocht alle O.S. vanaf 1960 en was zo vertelde hij vorig jaar ook van plan naar China te gaan. Maar het heeft dus niet zo mogen zijn. Ik zal zijn vertrouwde verschijning missen bij de wedstrijden.

Comments

Popular Posts