terugreis

O Aeroporto Internacional de Viracopos, em Campinas, no interior de São Paulo, continua fechado para pousos e decolagens, devido à interdição da pista que está ocupada por um avião cargueiro que teve um problema ao pousar às 20h desse sábado. De acordo com informações da Empresa Brasileira de Infraestrutura Aeroportuária (Infraero), já há uma equipe trabalhando na remoção do avião, mas ainda não há previsão da conclusão dos trabalhos nem do horário em que a pista será reaberta. A Infraero informou que até o momento dos 41 voos programados, 38 foram cancelados e que todos estão sendo remanejados pelas companhias aéreas para outros terminais. Segundo o diretor da Centuriun, proprietária da aeronave, Vanderlei Morelli, o problema aconteceu no trem de pouso. “A aeronave correu a pista toda e parou no final. O que sabemos é que foi um problema no trem de pouso, mas informações mais técnicas teremos somente nas próximas semanas”, contou. A empresa passou a manhã fazendo a retirada da carga de 67 toneladas de componentes eletrônicos. “No momento já estamos com as equipes que estão começando o trabalho de retirada do avião da pista. Não temos previsão de quando acabaremos, mas trabalhamos com a ideia de liberar a pista à noite”, disse.
Tijdens de zondagmiddagsessie werd de delegatieleider gebeld door het thuisfront. Hij vertelde me dat er geen vliegbewegingen mogelijk waren op Campinas, vanwege een ongeval met een vrachtvliegtuig. Direct was er lichte paniek, want vanuit Maringa vertrekken maar weinig vluchten en erger nog ze gaan veelal richting Campinas. Ik zou samen met de delegatieleider, tevens voorzitter van de afdeling Rio terugreizen en met ons nog twee hoofdcoaches. In de loop van de middag bleek dat er helemaal niks gebeurde op Viracopos. We besloten direct na de wedstrijd naar het vliegveld van Maringa te gaan. Zo het een voorteken geweest zijn dat op de heenreis; a. mijn taxi te laat was, b. de vlucht vertraagd was, c. ik ook laat arriveerde bij de aansluitende vlucht? In ieder geval waren nu alle vluchten naar de oude internationale luchthaven van SP zoals Viracopos te boek staat geannuleerd. Op het vliegveld aankomen vliegen met een taxichauffeur die alles uit zijn oude bak wilde halen , snel naar de balie van Azul. P dringt voor en krijgt te horen dat er geen vluchten zijn. Hij ging kijken of er nog meer aanbieders dan Azul. Ja twee nog: Tripp en Gol. Met Azul was de eerste mogleijkheid op woensdag, met Tripp op dinsdag en Gol kon nog niet zeggen wanneer. Dan maar met delegatieleider overleggen of we met de atleten bus mee terug zouden kunnen want extra dagen in Maringa is niet echt aantrekkelijk. Dat kon. Weer met z’n vieren terug naar het centrum om wat te eten en met de bus mee naar Rio. Afstand: 900km. Duur, vertrek om 20.00 zondagavond en ETA 12.00 de volgende middag. Dat bleek mee te vallen uiteindelijk waren we om 10.30 bij het Maracana en was ik om 12.00 al thuis.
Thuis las ik in de krant dat Viracopos in de 45 uur die het vliegveld buiten bedrijf was (als gevolg van de lekke band van een vrachtvliegtuig die er voor zorgde dat het vleigtuig de baan blokkeerde), meer dan 500 vluchten waren afgelast en dat maandagmiddag laat het schema pas hervat was.

Comments

Popular Posts