de aanslag

Voormalig Braziliaans president Juscelino Kubitschek, overleden in 1976, is wel degelijk het slachtoffer geweest van een aanslag. Dat blijkt uit het rapport van een speciale commissie die belast was met het onderzoek naar de dood van de oud-president.
Kubitschek was president van Brazilië tussen 1956 en 1961 en werd na de machtsovername door de militairen in 1964 uit zijn mandaat als senator gezet en ontheven van zijn burgerlijke rechten. Hij vertrok in ballingschap naar de Verenigde Staten, maar keerde later terug. In 1976 kwam hij om het leven bij een verkeersongeval. Er waren meteen geruchten dat het ging om een aanslag door het militaire regime.

Een commissie die de dood van Kubitschek heeft onderzocht, bevestigt dat verhaal. 'Wij hebben geen enkele twijfel meer dat Juscelino Kubitschek het slachtoffer is geweest van een samenzwering en een politieke aanslag', verklaarde de voorzitter van de onderzoekscommissie. Het volledige rapport over de dood van de voormalige Braziliaanse president wordt vandaag gepresenteerd. Naar verluidt zouden er 90 aanwijzingen zijn dat het militaire regime betrokken was bij de dood van Kubitschek.

bron ad.nl

Comments

Popular Posts