het is een lange weg……den haag-groningen, omgekeerd is het een kippen eindje.

" De kwestie leeft hier enorm" ,Max van den Berg

De provincie Groningen is bereid om de portemonnee te trekken voor een hoorzitting over de gaswinning. Groningen wil die in eigen huis houden, maar een deel van de Kamerleden zou dat tripje te duur en te tijdrovend vinden. Commissaris van de Koning Max van den Berg wil best de reiskosten, zaalhuur, broodjes, koffie en thee te betalen als dat de Kamerleden over de streep trekt om af te reizen.
Van den Berg laat vrijdag zijn woordvoerder berichtgeving daarover in het Dagblad van het Noorden bevestigen. Bij de zitting, die nu in Den Haag gepland staat, kunnen bewoners en deskundigen hun mening geven over de gaswinning.
Van den Berg vindt het jammer dat een deel van de Kamerleden niet naar Groningen wil komen. ,,De kwestie leeft hier enorm", zegt hij in de krant. Het zou volgens de Commissaris een beetje raar zijn, maar als het de politici over de streep kan trekken dan wil de provincie de beurs wel trekken.
De provincie hekelt ook de reden dat het te veel tijd kost om naar Groningen te komen. Bestuurders uit Groningen, Limburg en Zeeland maken volgens Van den Berg regelmatig de tocht richting Den Haag. ,,Ik zou zeggen: keer het eens om."
Het Groningse Kamerlid Tjeerd van Dekken (PvdA) opperde het idee om de zitting in Groningen zelf te houden en die te combineren met een werkbezoek


bron: trouw.nl

Comments

Popular Posts