loting

vandaag is de loting voor het wk voetbal van volgend jaar. spannend. want wie gaat waar spelen? zijn de stadions dan wel klaar? blijft het nederlands elftal wel de basis in Rio aanhouden? en, oh ja, wie speelt tegen wie?
de FIFA heeft zich deze week al weer een aantal keren van haar beste opportunistische kant laten zien. zo riep Valcke de Brazilianen op om achter het voetbal, achter de goddelijke kanaries en dus achter het wk te gaan staan……dan hebben ze geen energie om te demonstreren! want de FIFA doet geen politiek, maar wel was Blatter nog even zijn handen in onschuld om de doden bij de bouw in Qatar af te doen als interne aangelegenheid. De FIFA heeft ook alle muziekinstrumenten in de stadions verboden zodat de eigen bombastische tunes niet verstoord worden. Dus geen drums en dus ook geen samba op de tribunes. De winnaar krijgt trouwens 25 miljoen euro en iedere deelnemer 1 miljoen + een deel van de 50 miljoen die verdeeld moet worden voor het afstaan van de spelers. Frankrijk kwam opeens toch niet, zoals in de reglementen stond, in pot 2. Tsja Paltini die wil als opvolger van Blatter in de startblokken staat moet je niet voor de voeten willen lopen. Dat de uitzending van de loting een grote show is wisten we al. Net als dat de uitzendgemachtigden via een grote show zijn gekozen. Dat die show op het strand van  Bahia wordt gehouden is geen politiek statement maar de dag na de dood van Mandela wel extra zuur. De Afrikaanse slaven kwamen hier aan wal en nu wonen hier de meeste zwarte nakomelingen die vaak in slechte omstandigheden leven (hoge criminaliteit, verslaving en werkeloosheid). Dat de presentatie van de show in blanke handen is, in de multi-culti show van het voetbal, is nu extra zuur.
Bij de WK-loting gaat het vanmiddag over voetbal. Maar meer dan ooit draait het ook om klimaat en logistiek. Het is belangrijk te weten of Nederland van het rijtje groepshoofden meteen Brazilië treft. Maar écht belangrijk is wáár Oranje straks zijn WK-duels gaat spelen!!!.  Op welke uren van de dag…….bij welke temperatuur en bij welke omstandigheden. Heel veel variabelen die de FIFA niet allemaal in de hand heeft.
Maar ze hebben een handje van manipulatie dus we zullen het af allemaal moeten afwachten.


update:
een minuut stilte voor Mandela duurde minder dan 15 seconden.......schande...

Comments

Popular Posts