WK nu al historisch

Het is de eerste keer in de historie van WK, sinds 1930, dat de mondiale titelstrijd van de FIFA niet in de Europese zomer wordt gespeeld.

Daarom huilen nu alle Europese clubs en dus huilt de UEFA mee. (De competities op het Zuidelijk halfrond tellen gewoon niet mee. Hoeveel van deze landen stonden de laaste keer ook al weer in de kwartfinales?)

Dat de Europese topclubs een schade vergoeding eisen is een lachertje. Ze melken de Zuid Amerikaanse spelers al jaren uit die moeten opdraven in tegengestelde seizoenen.

Het speelschema. De burgemeester en de politie en de KNVB wedstrijdleider kunnen morgen al plannen. Want het speelschema van de Nederlandse competitie hoeft voor die vier of vijf spelers (de rest speelt toch in het buitenland) ook niet heel erg aangepast te worden, gewoon de winterstop naar voren halen dus.

De champions league. Die kennen dus deze keer de ontknoping van de groepsfase in januari. Dat was toch een beetje een lege plek op de kalender. Of gewoon een keer een jaartje met alleen maar de echte kampioenen.

Kortom in het voetbalseizoen 22-23 moet een beetje worden geschoven maar het levert ook extra kansen op.

Het is ook de eerste keer dat het WK in het Midden Oosten zal worden gehouden. Ook dat is een extra kans voor het voetbal.

Als Qatar woord houdt zullen ook een aantal Afrikaanse landen mee profiteren van de stadions.

Het WK van 2022 is nu al historisch.



Comments

Popular Posts