een ongewoon normale vrijdag

Om gewoon op tijd te beginnen is al een uitdaging in Brazilië. Want wat is tijd? Om even voor zeven uur zet ik de markeringen op de aanloop van polsstokhoog. Om kwart over zeven arriveert de manager met zoals beloofd de polsstokken op het dak. Zondag waren ze hemelsbreed vijfhonderd meter verder op geland maar via een omweg naar het atleten verblijf nu dus pas op de plaats van bestemming. Iets vertraagd. Ook te laat maar dat is normaal.
Karen heeft via via een kans om een fotoshoot te doen maar moet dus een test-shoot doen. Gelukkig is ze vrij deze ochtend. De fotograaf is slechts drie kwartier te laat en is verbaasd dat het licht op de baan zo slecht is. Tsja. Voor goed licht moet je om acht uur klaar zijn of in de namiddag tussen vier en vijf komen.
Als we bijna weg gaan komt de dame die alles op de baan coördineert voor ons nog even langs. Nee, Usain Bolt komt niet trainen. Dat vond de admiraal te veel rompslomp en drukte geven. Trouwens hoe haalt zo iemand het in zijn hoofd om in de ochtend te vragen of hij op dezelfde middag nog van de baan gebruik kan maken? Nee te veel gedoe voor zo'n Bolt. (gisteren liep de Jamaicaan wel met de jeugd van Mangueira: een feest voor iedereen in de favela.)

We gaan na het eten even een kopje koffie drinken. Plotseling ligt er een man naast me op de grond met zijn telefoon omhoog om te filmen dat een bewaker van de bank hem achtervolgde. Ik schrik pas echt als de man van de bewakingsdienst een beweging maakt om zijn pistool te trekken. Dat doet hij niet en het blijft bij een opstootje met heel veel bewakers die toegesneld zijn en wat omstanders. De man beklaagd zich dat hij niet mocht filmen en zijn maat dat hij zijn rugzak af moest doen om de Caixa binnen te komen. het leek heel even wild west. Bijna net als op tv waar beelden van een bloedmooie danseres worden getoond die dwars door het hoofd is geschoten. Ik drink mijn slappe espresso op en ga maar naar de middag training
Bij de sportschool waar we nu trainen in shopping Rio-Sul is veel nieuws sjiek. En ik zie binnen vijf minuten drie sets siliconen tieten, een bototoxje en een homo met een raar loopje. Bij Starbuks lees ik in de krant dat de voorbereiding van de OS opnieuw vertraging oplopen bij het Deodoro project en dat de test wedstrijden zeer waarschijnlijk niet door gaan. In het meer ligt een paar ton dooie vis zodat roeien nu niet aan te raden is.

Een gewone vrijdag in Rio dus.

Comments

Popular Posts