vlucht met een luchtje

Al bij de eerste keer dat de stewardess passeert is ze er als de kippen bij om te vragen wanneer de duty free artikelen worden aangeboden.  De dienares van de zwaan vertelt in woord in gebaar, maar niet in het Portugees, dat dit pas na de drankjes en het eten zal gebeuren. Na de drankjes stelt de klein Braziliaanse opnieuw haar vraag en na het eten ook. Als het dan eindelijk zo ver is wil ze ook alles zien en ruiken. Bladert nog door de aanbiedingen en maakt na lang wikken en wegen haar keuze. Ze wil betalen met een creditcard. De steward van dienst bedient zich van een soort Roco Granata nederlands-italiaans om duidelijk te maken dat de kaart niet geaccepteerd wordt. Een andere poging strandt in het afleesapparaat: kaart niet leesbaar. Ondertussen moet iedereen die door het gangpad wil nu via mij. Er passeren heel veel verschillende mensen, typen, vormen en kleuren.
Intussen is er familie of vrienden aangeschoven die ook willen bestellen. De kleine dame wappert met een briefje van 500 Euro. Die mogen we niet aannemen zeggen de twee KLM-medewerkers in koor. De dame verschrompeld bijna: kaarten geweigerd, geld geweigerd en haar luchtjes dan?
De aanhang komt met een oplossing ze kopen ook allemaal wat, met een 10 euro korting vouchers en door heel veel wisselen kan dan ook bijna de 500 worden ingewisseld zodat de kleine ook haar parfum krijgt. Als ik opsta om naar de wc te gaan zie ik nog net dat ze het wisselgeld in haar portefuille doet. In het voorvakje zie ik minimaal 10 biljetten van 500 euro terwijl ze het naar voren duwt om haar wisselgeld in het vakje met de net ontvangen kleinere nominaties te doen. Volgens mij zat er een luchtje aan deze aanschaf…..


Toch wel leuk wat tijdverdrijf tijdens zo'n lange zit naar Rio en met de wetenschap dat het na drie nachten al weer retour gaat!

Comments

Popular Posts