van slag

Er heerst onrust bij studentenroeivereniging Gyas in Stad.

Er heerst onrust bij een studentenroeivereniging in Stad, waar twee Gyas clubcoaches met elkaar in de clinch liggen. Het gaat om succes coach Govert Pellikaan (die als vrijwilliger werkt) tegenover club icoon en oud olympiër Rogier Blink( als professioneel coach aan de club verbonden). Betrokkenen zijn allemaal enorm van slag.

“ Laatstgenoemde zou Pellikaan in maart te lijf zijn gegaan, onder de ogen van zes roeiers. Het slachtoffer beklaagde zich daarover bij het Gyas, maar het bestuur van de vereniging probeert te bemiddelen tussen Pellikaan en Blink en deelt geen straffen uit.
Dat meldt website NL Roei op basis van verklaringen van de hoofdrolspelers en getuigen van het incident. Het zou bovendien niet voor de eerste keer zijn geweest dat de twee met elkaar in aanvaring kwamen. Dat gebeurde twee jaar geleden ook al eens”.

https://nlroei.nl/veiligheid-bij-gyas-in-het-geding-rogier-blink-in-opspraak/

" Ouders in opstand
Pellikaan diende een klacht bij het verenigingsbestuur, maar schijnt tot op heden nog niets te hebben gehoord. Ondertussen zijn de ouders van de jonge roeiers, die getuige waren van het laatste incident tussen Pellikaan en Blink, ook in actie gekomen. Zij verwijten het bestuur dat er niet juist is ingrepen, waardoor er in hun ogen geen veilig sportklimaat bij Gyas heerst.

'Onvolledig'
Het Gyas-bestuur zelf noemt het verhaal dat NL Roei heeft opgetekend 'onvolledig' en 'veel ongenuanceerder dan het in werkelijkheid is gegaan', aldus wedstrijdcommissaris en bestuurslid Sybren Visser. 'Vanwege de privacy van de Gyas-leden gaan we er verder niet op in.

Ook Blink zegt dat het verhaal op NL Roei inhoudelijk niet klopt. 'En ik neem daar afstand van', laat hij geëmotioneerd weten. Hij reageerde afwijzend op het verzoek om zijn eigen verhaal te doen. 'Zo lang er nog procedures lopen, lijkt me dat niet verstandig. Ik wil dit eerst allemaal goed afronden', besluit Blink..." (bron rtv-noord).

Comments

Popular Posts