herman lambeck

Iedere donderdagochtend snel even naar de website van 't Bokkeblad. Daar staan de laatste "nieuwtjes" uit de Woldstreek en de gemeente Slochteren. Verzameld en van foto's voorzien door Herman Lambeck. Zo kreeg ik van hem een berichtje dat hij het leuk vond dat ook in den vreemde zijn krantje gelezen werd. Herman kende ik natuurlijk al lang. Maar het was meer een op afstand kennis. Hij uit de Gerard de Vries straat, zeg maar....Daar woonde hij al lang niet meer en zijn roem als zanger groeide met de jaren. Zo'n aardige man, zei I. toen ze de zanger op een concert had gesproken.....Kort geleden kreeg ik een mailje van Henk Fokkema. Herman was ziek en 't Bokkeblad stond niet online. Daar had ik op gereageerd met een mail naar Lambeck. Herman was ernstig ziek. Nu las ik net dit onderstaand bericht. Dat is schrikken. Plaatsgenoot, leeftijdsgenoot.

In het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl is vrijdag Herman Lambeck (53) uit Schildwolde aan kanker overleden. Herman was het gezicht van 't Bokkeblad, het wekelijks in Slochteren en omgeving verschijnende 'onafhankelijke gezinsblad', waarvan hij samen met Henk Fokkema eigenaar was.
Herman Lambeck was minstens even bekend als zanger. Burgemeester Geert-Jan ten Brink betitelde hem als The Voice van Slochteren. Een half jaar geleden verscheen zijn laatste cd.
Bijna drie weken geleden werd Herman opgenomen in het Delfzicht ziekenhuis. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een agressieve kanker. Dinsdag is er van 17.00 tot 20.00 uur in dorpshuis Tonegido in Hellum gelegenheid tot afscheid nemen en het tekenen van het condoleanceregister. Herman Lambeck wordt in besloten kring gecremeerd.

Comments

Popular Posts