zaterdag (laatste dag van onze werk-week) markt

 Marktplaats gezocht.

De ene bazaar is de andere niet. Op de foto’s zag het er fraai uit maar de werkelijk was nog mooier. Gewoon een nieuwe grote supermarkt met stalletjes. Dat was niet de bedoeling. Dan maar een taxi. Na het gebruikelijke afdingen (van20 naar 10 larie door Diana ) belanden we na een korte verkeersopstopping bij een klontering van verschillende markten vlak bij het station. Geweldig.

Er was van alles en ook van alles veel: vis, kruiden, groenten, aardappelen noem maar op. Prachtig rood gekleurde tomaten, enorme meloenen, komkommers in alle soorten en maten, en emmers met frambozen, bessen, aardbeien en bramen. Diverse soorten kaas; nat en droog, jong en oud, gekruid en gerookt. We kochten een kilo walnoten en ook een kilo cashew noten voor weinig.

Toen langs stalletjes met (gebruikte)schoenen, (tweede hands) kleding en prullaria om uit te komen bij de ‘goud’ markt. Een enorme uitstalling van zilver, goud met en zonder steentjes of emaille versieringen.

Wandelend terug naar het oude deel, onderweg een koffie met taart (‘echt de laatste’), en weer terug bij ons hotel. Taxi besteld en naar het vliegveld. Deze keer voor nog geen twintig! Dit in tegenstelling tot de heenreis toen we ons af lieten zetten (sic) voor 130.

Comments

Popular Posts