2e kerst dag

1. benzinepomp twee keer overvallen.
2. Voormalig wereldkampioene turnen Jelena Moetsjina is kort voor Kerst overleden. Dat is dinsdag in Moskou bekendgemaakt. Moetsjina was in 1978 de beste van de wereld op de meerkamp, ook veroverde ze vier Europese titels. Ze werd 46 jaar.
Aan de loopbaan van Moetsjina kwam kort voor de Olympische Spelen van 1980 plots een einde. Bij een vloeroefening brak ze een halswervel, sindsdien zat ze in een rolstoel.
3. Ruim 1,5 miljoen pelgrims zijn al in Saudi-Arabië gearriveerd voor de jaarlijkse hadj die donderdag begint
4a.Een compleet gesluierde en naar verluidt islamitische vrouw heeft de kersttoespraak van de Britse commerciële zender Channel 4 uitgesproken. Ze legde daarbij uit waarom ze volledig gesluierd gaat en riep op tot tolerantie.
De kerstboodschap van de islamitische lerares Khadija Ravat zag de zender als een bijdrage aan een betere verstandhouding tussen de religies. Channel 4 komt al ruim tien jaar met een alternatief voor de officiële kersttoespraak van koningin Elizabeth II op eerste kerstdag en precies op hetzelfde moment als de officiële kersttoespraak tot de Britten.
4b. De traditionele zegen voor stad en wereld (Urbi et Orbi) van de paus heeft maandag 552.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de stichting KijkOnderzoek.
Paus Benedictus XVI pleitte in zijn toespraak onder meer voor vrede in het Midden-Oosten. Ook verwees hij naar het geweld op Sri Lanka en in de Sudanese regio Darfur. Tevens pleitte hij voor een democratisch Libanon


5. koffie met cake van oma metje, fris met snoep van oma annie, kerstkaarten uitgestald, radio2 op de compu, even skypen met deze en gene, training geven en de tweede kerstdag zit er bijna net zo snel op als de eerste..............

Comments

Popular Posts