foto met mevrouw de Haan zoek!

Jammer hier had een foto moeten/kunnen staan met als onderschrift: de familie Lenting ontmoet vrouw van bondscoach Foppe de Haan. Maar het zit ergens verborgen in een map en ik weet niet welke! Slordig.

Jammer ook want het past bij dit stukje.
In Sportweek is namelijk deze week te lezen dat San Marco met Van the Man heeft gesproken.
Maakt niet uit.
Ik ga er van uit dat Us Foppe gewoon Ruud van Nistelrooij opstelt in het Olympisch elftal in Beijing. Foppe de Haan haalde de jonge aanvaller van FC Den Bosch naar het Noorden en moest hem met lede ogen al weer na een jaar laten vertrekken naar PSV.

even kijken wat de knvb heeft te zeggen:
http://www.knvb.nl/archief/oranje?func=viewSubmission&wid=o8901cyyFFFsz0gM9JcMRQ&sid=q3Gp0nK6ItQBvYt2JV6_Jw

mmmm niks dus.

ik lees verder op de sportfabriek.nl
.................knip
Ruud van Nistelrooy wil graag met het Olympisch voetbalelftal deelnemen aan de spelen van 2008 in Peking. Dit liet chef de mission Charles van Commenée dinsdag weten voor de camera van studio sport. Hij sprak Van Nistelrooy twee weken geleden bij het WK dameshockey in Madrid: “Ik zat op tribune in Madrid en kwam Van Nistelrooy daar tegen. Hij gaf aan dat hij graag zou deelnemen aan de Spelen. Hij is ook een echte sportliefhebber. Ik heb gezegd dat hij welkom is”, aldus Van Commenée
knip...............
goede gezien Charles!
knip............

Mocht het Olympisch elftal onder leiding van Foppe de Haan zich plaatsen voor de Olympische spelen dan is er volgens de regels in de selectie plaats voor drie spelers die ouder dan drieëntwintig zijn. Als het daadwerkelijk tot de eerste deelname van het Olympisch elftal sinds 1928 komt dan zou Van Nistelrooy een welkome versterking zijn in de jacht naar eremetaal. Sinds het elftal niet meer kan beschikken over Klaas Jan Huntelaar kampt het elftal met problemen in de spits. Uit de afgelopen wedstrijden bleek dat het scorend vermogen in de voorhoede een groot probleem is. In het verleden kwamen al veel internationaal gelauwerde spelers op het Olympisch toernooi uit. Wat dat betreft zou van Nistelrooy in goed gezelschap verkeren op de lijst van dispensatiespelers sinds het toernooi van 1992.
In dit jaar veranderde de opzet van het toernooi voor de tweede keer. Van 1896 tot 1980 was het alleen aan amateur-spelers voorgehouden om hun kunsten op de Olympische spelen te vertonen. Sinds het toernooi van 1984 was het voor het eerst ook voor professionals mogelijk om deel te nemen. Enige voorwaarde was dat ze nog nooit op een wereld kampioenschap in actie waren gekomen. Bij de spelen van 1992 in Barcelona kregen ook de internationale toppers de kans om hun land aan eremetaal te helpen. Enige voorwaarde die toen werd bepaald was dat alle spelers niet ouder dan drieëntwintig mogen zijn. Tenminste, op drie na; om de aantrekkelijkheid van het toernooi te vergroten mogen de landen drie spelers meenemen, die niet aan bepaalde voorwaarden hoeven te voldoen.
knipje...
De geschiedenis van het toernooi leert dus dat een ploeg zonder dispensatiespelers vrijwel kansloos is in de jacht op goud. Voor Foppe de Haan ligt er dus een schone taak om toppers mee te krijgen in zijn Olympische droom. Ruud van Nistelrooy deelt deze droom al met hem en misschien lukt het de Real-spits wel om zijn maatje Van Bommel hier ook deelgenoot van te maken. Maar dan zal het Olympisch elftal zich eerst moeten plaatsen voor het toernooi in Peking en dat zal nog moeten gebeuren zonder de verschoppelingen van het ‘grote’ Oranje. Om toegang te krijgen moet het zich volgend jaar tijdens het Europees Kampioenschap bij de beste vier zien te scharen. Gunstig voor Nederland is dat het als gastland automatisch geplaatst is en het thuis voordeel geeft een logische voorsprong op de concurrenten. Bij plaatsing voor de spelen kan het met Van Nistelrooy in de spits op jacht naar een unieke prestatie. In de beginjaren van de vorige eeuw wist Nederland drie keer brons te winnen op de spelen. In Peking mag het Nederlands elftal met in ieder geval Van Nistelrooy in de spits geen genoegen met minder dan goud. Het waarmaken van de Olympische droom is dichter bij dan ooit. ....knip


http://www.sport.nl/content/pdf/207223/587074/558899/Football_summary.pdf

eind goed al goed denk ik dus maar:
marco en ruud spreken/drinken en roken weer met elkaar onder het motto: we mogen weer.
(vervolg op ik mag je)
Terwijl Ruud speelt de sterren van de hemel onder Foppe en scoort de winnende goal in de finale

Zo kan voetbal toch nog leuk zijn, net als de wedstrijd Indonesie tegen Singapore in Doha eind 2006. Met Foppe aan het roer en mevrouw op de tribune (waar de foto van zoek is, zucht).

Comments

Popular Posts