Door Eendracht Macht Atletiek Beverwijk

Het overkomt me regelmatig dat ik iets lees en dat het dan gelijk iets anders oproept.
Zo ook het stukje over de atletiekbaan in Beverwijk.

Ik begon mijn trainerscarriere namelijk in Beverwijk bij AV D.E.M.. Deze club kende ik nauwelijks, ik moest immers nog beginnen en herrinerde me alleen de grote jeugdgroepen onderleiding van de dames Bleeker en alleen Marjan Thomas (deelneemster in '68 aan de OS ) zei me iets.
Bij de C-meiden: eerst stage onderleiding van Ton Pallesen en daarna al snel alleen voor de groep. We konden niet op de baan trainen want er luchtbellen ontstaan. Dus trainden we op de wielerbaan en aan de overkant van het spoor op grasvelden. Koffie met Frans v/d Kolk (nog steeds trainer daar!!! en napraten aan de bar met Delia-moeder van Deel junior die al weer senior is.) Jaren later werd de toplaag opnieuw gedaan. En al snel waren er weer problemen. Toen ik er een paar jaar gelden weer eens kwam was de tribune van de Kennemers verdwenen, lag de wielerbaan er nog steeds en waren de oude kwalen nog steeds zichtbaar. Verspringaanlopen tegen de buitenkant met nauwelijks ruitme voor de bakken aan weerszijden, slechts een klein polsstokbakje, en ook nog steeds aanwezig het verhoogde middenveld. Mijn lastigste hoogspringaanloop was ook altijd bij DEM; het lag schuin, de standaards waren uit de tijd van Thomas, en je had altijd problemen met de goot.
Theo Schuijt, Jan Potma, Piet Bleeker, Van Rookhuizen, Herman Thomas cs ze weten niet beter dan dat er problemen met de baan zijn!
..............
knip.......................
BEVERWIJK - Een totaal gerenoveerde atletiekbaan, goedgekeurd door de KNAUen de NOC*NSF. Als het aan het college van burgemeester en wethouders vanBeverwijk ligt, gaat die er komen. Kosten: zes ton.Als het aan waarnemend sportwethouder Wim Spruit ligt, kan op zeer kortetermijn al begonnen worden met de aanleg van de nieuwe baan. In februarimoet dan nog wel de gemeenteraad zich uitspreken voor het plan. ,,Ikverwacht dat de raad zich kan vinden in dit voorstel. Zodra er groen lichtis gegeven, kunnen we starten met de aanbestedingsprocedure'', aldus Spruit.De atletiekbaan in sportpark Adrichem vormde vorig een van de'hoofdpijndossiers' van het college. De baan werd in 2003 afgekeurd door dekeuringsinstantie van NOC*NSF. De bochten bleken niet aan de eisen tevoldoen. Het gevolg was dat atletiekvereniging DEM hier geen officiëlewedstrijden meer kon lopen. Records werden niet meer genoteerd.Uit onderzoek naar 'hoe dit mis kon gaan' bleek dat er grove fouten gemaaktwaren door ambtenaren en de uitvoerders. De ambtenaren zijn op de vingersgetikt. Juridisch aanpakken van ontwerper Oranjewoud en uitvoerder Te Beestbleek niet haalbaar............
knip.

Comments

Popular Posts