weer of geen weer

http://www.nu.nl/news/944159/22/Koudegolf_teistert_Californi%EB.html

Sinds Jan Pelleboer dood is boert het weer achteruit.
Sinds Diana Woei weg is bij het weerjournaal waait het harder dan ooit.
Sinds Marjon de Hond niet te zien is bij het weerjournaal is het bijna iedere dag hondenweer.
En dan heb ik het niet over de tijd dat de weerman met een (lippen)stift wolkjes op de kaart van Nederland tekende!


Knip “Het weer was al meteen vanaf begin jaren tweemaal in de week op tv. De weermannen van het KNMI kwamen zelf niet in beeld: de kijker zag alleen een arm met een krijtje op een kaart schrijven. Veel kijkers kregen kippenvel van het krassende geluid, vandaar dat geëxperimenteerd werd met pastel, viltstiften en Siberisch houtskool. De BBC gebruikte een vilten vulpen, maar de oplossing voor het probleem kwam van onze zuiderburen: de Belgische weerman Armand Pien (1920-2003) leende de lipstick van de omroepster.
In de jaren vijftig en zestig werden de meeste weerpraatjes verzorgd door KNMI-meteoroloog Joop den Tonkelaar (1926-2001). Tussen 1953 en 1968 presenteerde hij liefst 800 weerpraatjes. Zijn aankondigingen deden soms stof opwaaien. Zo vertelde de weerman op zaterdag 26 januari 1963 dat de Noordzee vol lag met ijs, dat door een winddraaiing naar onze kust dreef en een enorme ijsvlakte zou veroorzaken. In het NTS-journaal zei de weerman: "als u iets wilt zien wat u waarschijnlijk nooit meer in uw leven te zien zult krijgen, dan moet u morgen naar de kust gaan". In 1968 verdwenen de weermannen van het scherm en las de nieuwslezer het bericht. Vooral weeramateurs uitten eind jaren zeventig hun ontevredenheid: zij wilden de weermannen terug op tv. In 1982 keerde de weerman terug op het scherm, eerst alleen in het late NOS-journaal, maar vanaf 1988 ook in het 8-uur journaal. Begin jaren negentig begon Véronique, later RTL 4, met een uitgebreide weerrubriek. Najaar 1994 breidde de NOS de zendtijd voor het weer uit en in 1997 heeft de NOS een nieuw presentatiesysteem in gebruik genomen waarmee de weerinformatie, realistischer en met animaties wordt gebracht. De vormgeving is sindsdien enkele malen aangepast. ….knip
lees : http://www.knmi.nl/VinkCMS/explained_subject_detail.jsp?id=2563
Nee, sinds Harry Otten Meteo-consult startte is het weer druk in de weer met de commercie. En daarvoor hadden we natuurlijk al de weermannen! Lokale helden van de regionale omroep die doorstoten naar een nationaal podium: Hans de Jong, Jan Pelleboer, Jan Versteegt en Piet Paulusma cs.
Maar altijd, Weer of geen weer (Bart Garthof’s programma op de vroege zondagmorgen en voorloper van Vara’s Vroege Vogels) was er de weerkijker uit het midden des lands die met weerspreuken en verschijnselen het weer duidde.
http://www.kortland-wilkens.net/verhalen/dagelijks.htm
Het weer is van slag!
Zie het weer op DONDERDAG 11 januari 2007 , (zware) Storm en in de middag gevaarlijke zeer zware windstoten bij een temperatuur van een graadje of 10/11.
Weer in het buitenland: Zware sneeuwstorm op komst in de VS?, 2006 warmste jaar in VS ooit, Warmterecord in New-York, 2006 was ook bijzonder in veel buitenlandse landen, Alaska beleeft een sneeuwrijke winter, Januari steeds warmer in Milwaukee,
Wintersport: Meer ongelukken door groene pistes, Traditiobeel skidorp in Frankrijk, Oostenrijk favoriet bij skiers, Sneeuwcondities in Oostenrijk en Zwitserland, Lawines eisen slachtoffers in Frankrijk, Lawinegevaar in Tirol door zware sneeuwval.
Natuur: Januari: de buizerd baltst, trekvogels nog steeds in Nederland, vogels blijven nakomelingen produceren, het speenkruid bloeit, beren gaan laat met winterslaap, en oa perentelers zien knoppen uitlopen.
En : Marjon de Hond heeft een baby.
http://www.marjondehond.nl/

Comments

Popular Posts